Fast Food Yiyecekler Sağlığa Oldukça Zararlıdırlar!
Cuma, Ocak 21st, 20111970′te Amerikalılar hamburger, patates kızartması ve diğer fastfoodlara 6 milyar dolar harcadılar. 2000′in başında fastfood için yapılan harcamalar 110 milyar doları geçmişti. Bunun gibi, Yemek Savaşının yazarı Kelly Brownell 1977′de on çocuktan birinin öğünlerini fastfood restoranlarında geçirdiğini ama 1996′nın başında bu oranın üç öğünden biri hâline geldiği sonucuna ulaşıyor. Amerikalılar artık fastfooda, yüksek eğitimden, bilgisayarlardan, bilgisayar yazılımlarından ya da yeni arabalardan daha çok para harcıyor. Amerika Tarım dairesinden Dr. Alanna Moshfegh 1988 ve 1994 yılları arası Sağlık ve Beslenme Denetleme Anketi’nin yakın teftişini inceleyerek “enerji deposu, besin olmayan maddelerce fakir” yiyeceklerin Amerikalı çocukların günlük enerji alımının % 30′undan fazlasını oluşturuyorken, bugün tatlandırıcı ve tatlılarla birlikte toplamın aşağı yukarı % 25′ine tekabül ediyor.
Yakınlarda 4700 Amerikalıya uygulanan bir anket geçtiğimiz 24 saatte tüketilen yiyeceklerin % 25′inin “boş kaloriler”den, çoklukla “enerji deposu” burgerler, patates kızartmaları ve pizzalardan ibaret olduğunu ve tuzlu atışürmalıkların ve meyve sularının ek olarak yüzde 5′lik bir kısım oluşturduğu sonucuna varmışur. Aromalı sodalar alınan tüm kalorilerin % 7.1 ‘ini oluştururken, meyve, kabuklu yemiş ve sebze gibi besin değeri yüksek yiyecekler tüm kalorilerin sadece yüzde onu kadardı. Fast food yiyecekler çöp yiyeceklerdir siz değerli kırmızı Meksika Biberi tableti kullanıcılarının bu tarz sağlıksız çöp yiyeceklerle beslenmesini açıkçası istemiyoruz. Bunun yerine kendi kltürümüze ait, son derece doğal ve sağlıklı yiyeceklere yönelmenizi tavsiye ediyoruz.
Abur cubur tüketimindeki bu şaşırtıcı artışı ne tetiklemiş olabilir? Sadece aşağıdaki istatistikleri göz önünde bulundurun:
- Gıda endüstrisinin yıllık 30 milyar dolar reklam bütçesi vardır.
- Söylentilere göre McDonald’s bir reklam kampanyasına 500 milyar dolar harcarken, günde beş tabak meyve ve sebze yemeyi teşvik etmek için Ulusal Kanser Enstitüsü yılda aşağı yukarı 1 milyon dolar harcamaktadır.
- McDonald’s ve Coca-Cola’dan her biri 2004′te reklama 1,7 milyar doları aşkın harcama yapmıştır.
- Abur cubur reklamları şu anda 3 yaşından itibaren çocukları hedef almaktadır.
- Abur cubur pazarlamacıları 2002′de yalnız çocuklara yönelik pazarlamada tahminen 15 milyar dolar harcamıştır, bunun gıda reklamlarına harcanmış tüm dolarların yarısına tekabül ettiğini belirtelim!
Tüm bu veriler size lezzetli görünen ve sağlıksız bir şekilde kilo almanıza neden olan hazır yiyecekler ve abur cuburlar için ne kadar büyük bir çalışma yapıldığının, kullanıcıların bu yiyeceklere yönlenmesi için milyar dolarlık reklamlar yayınlandığının bir göstergesidir. Biz Biber Hapı kullanıcılarından bu oyunlara gelmemelerini ve sağlıklı, doğal yollarla beslenmelerini rica ediyoruz. Zira bu yiyeceklerin tek zararlı sonucu kilo aldırmaları değildir. Kilo vermek Acı biber hapı saysinde artık bir sorun olmaktan çıkmıştır ancak bu yiyecekler çeşitli sağlık sorunlarına yol açmakta, içki ve sigaranın yanında sağlığa zararlı maddelerden biri haline gelmektedirler.
